El Morral del Llop ( Els Tres Jutges )


Dissabte a les 8:00 del matí sortim el Ricard i jo de l'Alzina del Salari, tinc pensat fer :
   
L'Alzina del Salari - El Morral del Llop - Sortida a la pista de la Carena de la Castanyera - Font Freda - Baixar el Torrent del Mateix nom i Pujar el Pujol de la Mata i tornar pel mateix lloc.
   
Em sembla que m'he passat, de tota manera, per l'hora que veiem i el camí que manqui fer, decidirem.

Abans de tot, he de dir en la meva defensa i ja veureu el perquè, que el trajecte que va des de l'Alzina del Salari a la Carena de la Castanyera passant pel Morral del Llop (En les seves parets han aprés molts escaladors), no l'havia fet mai però sobre planell no hi veia cap mena de dificultat.

Sortim de d'els aparcaments i entrem pel camí que hi ha al costat del cartell informatiu i de seguida girem a mà dreta per un corriol que creua el torrent i ja enfilem la pujada al Morral, renois la pujadeta se les porta !!! Finament arribem davant dels Tres Jutges,  tres roques separades del Morral que els hi han posat aquest nom, si algú sap el perquè, que m'escrigui, la veritat és que si existeix un llibre en el que posi una explicació entre lògica i fantàstica de la toponímia d'aquest parc m'encantaria tenir-lo.

  
Intentaré ser breu en l'explicació. En el mapa hi han dos camins que ens porten a la Carena de la Castanyera, optem pel de la dreta anant resseguint la paret passem per la bauma del Morral, però el camí aviat ens obliga a anar baixant i s'introdueix en la vegetació, no ens interessa el trajecte ni tenim clar que sigui aquest camí el que el mapa ens marca, llavors tornem un altre cop fins els Tres Jutges i agafem el camí que voreja el Morral per banda esquerra.Passem per uns roquissars i ens tornem a endinsar pel bosc i comencem a veure varis camins i varies opcions i agafem un que puja direcció nord , hem d'anar a trobar la carena però ens topem amb unes pedres que hem de superar grimpant, jo ja m'estic posant nerviós, no sé on estic i no veig gens clar que allò sigui un camí, llavors el Ricard es posa davant i em treu pressió dient-me que tiri que no hi ha cap problema.

Quina és la meva sorpresa quan miro enrere per on hem passat i veig que estàvem anant per entre mig de les Agulles dels Traginers, ara més o menys estic situat, hem d'anar cap el nord-est, ja que ens hem passat el Morral.


Als 10 minuts ja enllacem amb un camí que ve del Morral i finalment sortim a la pista que hi ha en la Carena.

Amb la brometa hem tardat una hora i quart a pujar hem perdut 45 minuts de temps i molta energia, li dic al Ricard que no podrem fer l'excursió complerta, ell comenta que no té cap problema, que lo seu no son les fites sinó passar l'estona fen una mica d'esport i fent-la petar, llavors penso que potser té raó i em relaxo una mica.

Agafem el camí de la Font Freda i del Torrent , no per l'entrada del Coll de Garganta sinó la que està més a prop de la Casa de la Mata ( la del fitó de ferro verd i que té davant el caminet que porta al Castellar ), de fet si vens de la Mata és la primera que et ve, però si vens de l'altre cantó sembla més lògic agafar l'entrada d'aquest Coll.

En 15 minuts ja hem arribat a la font, foto al 'compadre', i anem cap avall fem el càlcul que tenim 40 minuts d'anada i llavors ja tenim que tornar per arribar al cotxe a les 12:00 del migdia.


La baixada es far dura i sobretot mullada, el dia abans ha plogut copiosament, branca que apartes aigua que cau i al cap de deu minuts ja estem xops de cap a peus.

Arribem fins baix de tot del torrent, mirem una mica les gorges que ha fet l'aigua a la roca i girem cua, ja és tard i hem de pensar amb la tornada, no he fet fotos perquè anàvem xops i tenia la càmera ben aixoplugada.

A la tornada ens tornem a fer un embolic ja que volem tornar pel camí que voreja el Morral per la cara est que és el de Coll de Garganta, però el confonem amb la cruïlla que ens porta al Castellar , total que tornem enrere i agafem el camí d'on hem vingut (desprès de coll de Garganta la següent Cruïlla a l'esquerra)  i en 10 minuts ja ens trobem sobre mateix del Morral del Llop, no podem seguir per sobre ja que s'acaba el camí llavors ens hem de desviar per un camí a ma dreta que baixa el Morral. que és el camí que a l'hora de la pujada no hem vist, llavors sortim a un roquissar i en 5 minuts ja estem als Tres Jutges.

A tenir amb compte un cop ets als Tres Jutges que s'ha d'anar pel camí que voreja el Morral a banda esquerra i en el segón roquissar sur un caminet a ma dreta que puja directament al Morral,  el camí ens portara a la Carena de la Castanyera ( La Pista de la casa de la Mata ).

Arribem tard al cotxe i avui no hi haurà refresc de tornada son les 12:45 i no podem arribar tard.