El camí de la Senyora complet

Fa temps que volia fer el trajecte complet d'aquest camí, però per una cosa o altra no ho havia fet.

En el punt anomenat 'El Dipòsit', que és l'inici del camí dels Monjos, comencem des d'una altura considerable, (700 metres), aquí poso com arribar-hi des de Matadepera o bé de la carretera que ve de Terrassa i passa pel costat esquerra de Matadepera
.
   

A l'iniciar el camí de seguida ja comença a pujar amb força i es passa per la ziga-zaga de Canal dels Monjos, un cop passada se surt a una esplanada de pedra i hem d'anar tirant de mica en mica a ma dreta.


El camí s'eixampla una mica, es passa una cruïlla d'on surten dos camins del cantó esquerra, un per darrera (ve de la roca de Cavall Bernat ) i l'altra que ve de Can Poble, nosaltres anem rectes pel camí ample.

A uns 5 minuts ens trobem amb una esplanada a ma esquerra on hi ha una fita molt grossa, llavors veureu que el camí li surt un altra a ma dreta, aquest és el Camí de la Senyora, que no fa gaire aquesta gran fita estava a la mateixa cruïlla.

Entrem dins del camí i en el dia d'avui no es pot fer cap foto ja que està tot molt tapat, però com que aquest trajecte ja l'he fet per fer altres rutes aquí us en poso una amb el primer plano d'un gamerus amb la Castellassa de fons .


Un cop dins del camí ja no hi ha cap pèrdua fins que no arribes a la Canal Freda, abans ens tenim que trobar amb la Bauma Clara.

   
La nit passada ha plogut, el camí no és pas ampla i les plantes et deixen ben xop, cal portar roba impermeable.
 
Un cop estem a la Balma Clara hem de resseguir sempre la paret i seguir endavant i en 5 o 10 minuts ja ens trobem amb la Bauma Fosca.


A partir d'aquí ens endinsem a la Canal Freda i la vegetació es fa més abundant.
Baixada de la canal.

Pas de la canal on hi han uns troncs per poder agafar-se.


Un cop passat aquest pas hi ha una forta pujada i ens trobem amb un camí que puja cap a l'esquerra i ens pensem que aquest camí anirà a la Balma de la Pinassa, nosaltres agafem el més planer i sembla ser que endevinen la jugada.
 
Més endavant ja ens trobem amb un altra bauma que ja és la de la Roca Foradada, ja estem al final de la carena.


El forat que dona el nom a la carena.


Aquest forat ens permet estalviar-nos la petita volta que voreja el final de la carena, però ara sembla que està clarejant i no vull perdrem la vista de la Canal Freda des d'aquesta atalaia i donem aquesta petita volta, un pel exposat el tram de camí que veieu, però tope guai.

 
Un cop donada la volta i arribant a la Canal de Santa Agnès, comencem a pujar-la que és un bon exercici , passem a fer una visita a l'ermita de Santa Agnès, que ja he mostrat en anteriors trajectes.

Arribem al Morral del Drac i pugem la Mola per darrere, ens prenem un cafè amb llet de rigor i baixem pel camí dels Monjos.