El Torrent de la Fontfreda, la Font Freda i el Pujol de la Mata


Les 10:00 hores del matí, ja surto tard per poder fer tot el que vull fer i més si pels llocs on aniré no hi he passat mai.
   
Arribo a Coll d'Estenalles a les 10:40, no vaig gaire bé d'horari però faré fins on el temps em deixi, baixo del cotxe i em dirigeixo cap a la Casa de la Mata, abans d'arribar a la casa a ma dreta hi ha una bassa i giro cap a la bassa i agafo la pista que surt al final de la mateixa, a ma dreta.
   
La Casa de la Mata

Camí avall i passades unes alzines gegants a uns 5 minuts hi ha un fita verda que ens indicarà el camí que va a la Font Freda i al Torrent de la Fontfreda si se segueix més avall.
Abandono la pista i entro dins d'aquest caminet que fa baixada, ple d'alzines i vegetació, vaig baixant i al cap d'un quart d'hora em desvio del camí a ma dreta i ja soc a la Font Freda.
Abans d'arribar a la font hi han unes bones vistes del Torrent i del Pujol de la Mata.
   

La Font Freda

Segueixo baixant per la part esquerra del torrent al costat de la Carena de la Castanyera, la vegetació és abundant i el camí és estret i rondaller. Ara baixo, ara pujo ara torço a la dreta ara torço a l'esquerra i en una clariana del camí faig un altre foto al Pujol de la Mata.


Després d'uns tres quars d'hora arribo a baix de tot del Torrent de la Fontfreda on es veu com l'aigua amb el pas dels anys ha modelat la roca i segueixo el Torrent.


De seguida torno a pujar una mica ara per la banda dreta i torno a entrar dins la vegetació, ara ja veig el Pujol de la Mata més a prop.


Comença la pujada i em creuo amb el Torrent del Roure del Parrac i segueixo pujant i el camí es torna difícil i perdedor, tinc el cim a tocar a 15 o 20 minuts però intentar fer el cim vol dir anar amb presses i les presses a la muntanya mai son bones, tal com vaig, ja faig tard per dinar, imaginet si ho intento, em resigno i encaro la tornada pel mateix lloc.

Torrent del Roure del Parrac

El Torrent de la Fontfreda vist a mitat de pujada del Pujol de la Mata

Tinc el cim del Pujol de la Mata a tocar, quina llàstima

La tornada es fa molt llarga, ja que pujo des de la base del torrent fins a d'alt de tot de la Mata, però de això es tracta, de fer una mica d'esport.
Estic arribant al cap damunt de la Pujada que arriba a la Mata i comença a sortir el sol, li faig la foto al Pujol que li tinc un deute.