El Montcau i la Cova Simanya


Anem a la Cova Simanya per Coll d'Estenalles (Montcau), sortim a les 8:00 i està plovisquejant ens posem la capellina i enfilem cap a fer el cim del Montcau l'últim tram es una mica emprenyador, ja que aquesta petita pluja fa que les roques siguin més relliscoses.
   
El Montcau


El Tigre a dalt del Montcau
   
El Puma al Montcau
  
Els núvols del matí s'esvaeixen i el dia sembla que vagi clarejant
  
Ens fem les fotos de rigor i encarem la baixada per la banda de Coll d'Eres, sembla que el dia s'aixequi però encara hi han unes bones nuvolades que enfosqueixen el dia.
  
Arribant a Coll d'Eres esmorzem, un cop finalitzat l'esmorzar i en el mateix coll girem a mà esquerra (unes escalinates de pedra que fan baixada) un fitó verd ens indica que és el camí de la cova Simanya.
Baixem uns 5-10 minuts i un altre fitó ens indicarà que hem de girar a mà esquerra i a uns 5 minuts ja trobem l'impressionant entrada de la cova.
   

   
El Puma i jo quedem força impressionats per les mides del forat i per la seva llargada un cop hem fet la passajadeta pel seu interior (És la cova més gran del parc de Sant Llorenç de Munt, 350 metres de llargada) ens retirem, sabem que hi han 2 o tres coves més, però com que no hi ha cap drac amagat, amb aquesta ja en tenim prou.
     



Unes fotos de l'interior


Tornem a pujar pel camí i sortim a Coll d'Eres i agafem el camí de la Carena de Pagès, li he dit al 'compi', que un cop passat el Roure de Palau a uns 5 minuts surt un camí a mà esquerra que porta a fer La Morella. Anem per aquest camí i veiem el trencall però ja no tenim temps per fer més camí i sortim a un mirador per veure que no estem tan lluny d'aquesta roca.
   
La Morella            
    
Unes fotos en aquest mirador
  
Adéu Mola fins aviat.
   

La Balma de l'Espluga


Avui toca anar amb tota la tropa de Pumes i Tigres i ens dirigim a la Balma de l'Espluga.
   
Itinerari : Aparcaments de l'alzina del Salari - Coll de les Tres Creus - Camí de la Font de la Pola -Passem la font i anem pel camí que segueix els castellots, un cop s'acaben hi ha el Quarto de Reixa es segueix el mateix camí sense agafar el que ve de l'Era Roja per la nostre esquerra i ja no tenim pèrdua, sempre anirem en direcció Est i el camí ja ens hi porta i ja comencem a veure la muntanya rodona.
   
Les dues sirenes de la Balma de l'Espluga

   
Ara es giren !!!
   
La canalla arriba i per ells aquests quartos dins la roca son tot un festival.
   
Aquestes cavitats misterioses dins la roca son petits castells per ells

Entrant dins d'aquests quartos veiem que estan relativament nets i que ben bé podríem passar alguna nit d'estiu.
    
   
Una xiqueta sortint del refugi.
    
La meva dona dins l'habitacle
   
Una habitació amb vistes
   
A la tornada la canalla es refresca a la font de la Pola, és la una i ja fa molta calor.

Castellsapera i els turons del camí ral


Castellsapera és la muntanya més alta de la Serra de l'Obac amb 940 metres d'altura i avui em decideixo a pujar-la aquest turó és gairebé igual d'alt que el turó de la Pola però costa més de pujar, sobretot per la seva banda nord, que és la que agafes en el camí més a l'esquerra dels dos que hi han per anar-hi des d'el coll de les tres creus, i quan fas el cim fa més impressió pels tallants de la seva morfologia.
 

   
Al turó les vistes de la Serra de l'Obac son collonudes.
   
Cara Nord de la muntanya amb el Montcau de fons.
 
El Paller de tot l'any.
  
Un petit baixant je, je.
  
Cara Sud amb el queixal de porc amb pati inclòs.
  
Amb el zoom, Roca Salvatge.
 
Plano general, d'esquerra a dreta, Roca Salvatge, Paller de tot l'any i el Castell de Bocs.
  
Un cop fet el cim baixo per la canal contraria que va a parar al camí ral que ve de la masia de la Barata i em dirigeixo en direcció contraria surto a una esplanada i torno a girar a l'esquerra i ja vaig per camí ral direcció Manresa.
    
Vista del Castellsapera des de la banda sud aquí es veu realment les 3 dimensions de la muntanya.
  
Vaig a veure Roca Salvatge des del turonet que hi ha davant d'ella però que no em dona accés al cim, si es vol anar s'ha d'anar pel torrent de la Roca Salvatge o Canal de Mura, torço per banda esquerra i vaig per camí uns 10 minutets fins que hi ha un mirador que no puc anar més endevant (carena del camí ral) i tinc unes vistes esplèndides d'aquest cim i del paller de tot l'any des de la seva base.
  

  
Torno a agafar el camí ral i passo pel costat del paller i segueixo fins arribar a l'entrada de la font del Lladre, la baixada per accedir a la font és un pel dificultosa però un si ha de fixar ja que hi han uns esglaons un pel amagats a la roca. Un cop allí m'imagino els bandolers amagats esperant que pel CAMÍ RAL passes algún traginer un xic despistat.
   
Ves amb cura traginer !!