De l'Alzina del Salari fins a Rellinars

Sortirem des de l'Alzina del Salari i anirem a Rellinars i tornarem.

Sortim de l'Alzina del Salari i enfilem el camí asfaltat direcció el Coll de les Tres Creus.



Plano 1 Color Verd
A la cruïlla de camins del Coll de les Tres Creus agafem el camí de més a l'esquerra, no pas el que tira amunt amb més força, sinó el que va més planer bordejant el turó de Castellsapera.


 
Plano 1 Color Blau 
Passem pel costat del Paller de tot l'any - La Bauma Roja i Coll de Correu (girem pel camí, que baixa amb força, que és el GR5).

Una bona vista des de l'atalaia que hi ha a la Bauma Roja.






Plano 2 Color Verd
Baixada pronunciada fins arribar a una pista que l'encarem a ma dreta - la pista ressegueix la figura de planta del Castell De Bocs i en tot moment les muntanyes queden a ma dreta i anem fen la pista fins arribar a la Casa de la Boada.

 

Hi ha un camí que segueix recte però nosaltres agafem el que segueix la base del relleu del la Roca del Duc, en aquest punt hi ha una vista molt bonica del Castell de Boc des de l'altra banda.


Seguim per un caminet més estret i a poc a poc ens endinsem a la canal de la Font de la Boada, al costat del camí hi ha una bassa que en aquests dies manca l'aigua.


El camí que hi ha al costat ens porta a la font pròpiament dita i ens la trobem gairebé seca.


Seguim el camí hi en 15' ja ens trobem amb La Casa, que al arribar ens dona una visió ben maca amb les muntanyes de Montserrat de fons.


A partir d'aquí ja torna a haver-hi pista hi el GR5 es va entrecreuant amb la pista, i ens fem un petit embolic, però finalment arribem a Rellinars pel cantó de 'la Fabrica' i l'Esglesia de Sant Pere i Sant Fermí



A partir d'aquí per anar al poble s'ha de creuar la Riera de Rellinars, pujar el vial i ja sortim a l'Ajuntament.

M'esperava més d'aquest poble, tot i que hi han cases que guarden un valor arquitectònic important, hi ha molt contrast entre les noves construccions i les antigues i aixó a mi no m'agrada. Les cases i els carrers estan molt dispersos i el poble a mi s'em desdibuixa, serà que m'agraden els pobles amb les cases més agrupades.

De tota manera he arribat al poble molt cansat i fer una valoració gaire justa s'em fa difícil.

Excursió de 3 hores de anada i 3 de tornada, una mica justa per fer-la amb un matí, ara si la fas com aquell que diu mig corrent es pot fer amb 2,5 hores d'anada i 2,5 de tornada.

2 comentaris:

Joan Escoda Prats ha dit...

Amic Joan, et felicito pel reportatge.
Recordo la sortida a les Coves de Mura amb la teva companyía com un fet innolvidable.
Petons.
Joan Escoda.

Joan Bellsolà ha dit...

Gràcies Joan, feia temps que no havia tret res pel 'blog', l'empenta a conèixer nous camis m'ha anat minvant. Jo i el company de caminades ens hem arribat diverses vegades a Mura des de l'alzina del Salari per la carena que anaven els carreters ( segons hem vas dir ) i esmorzem a Cal Carter llavors comprem una coca de vidre de la tenda del costar de l'Església i tornem cap a casa, l'excursió ja s'està fen un clàssic.