El Revolt de la Guineu

Avui farem un parell de camins que van del massís de la Mola a la Serra de l'Obac.


Deixem el vehicle als aparcaments més grans abans d'arribar a la Casa d'informació de Coll d'Estenalles. i davant mateix entre dos tanques de la carretera comença el camí, al principi sembla una mica complicat però de seguida s'obra i el comencem a veure clar.

Quan passem pel Torrent del Cerellot, una mica geladet, ja o veig més clar.El camí si tens un mapa ven indicat no té cap dificultat un cop passat el Torrent del Cerellot ens endinsem pel torrent de la Bassa de la Calçada que al final ens portarà a la Carena de Pagès.

Un cop a la Carena de Pagès girarem a la dreta, un cop en el camí, em d'anar amb molta cura, haurem d'agafar el tercer i abandonar la carena.

Variant
Nosaltres com que el dia sembla que s'ha aixecat ens acostem al Turó dels Òbits (línia verda de la carena), és un camí que surt  més endevant de la carena i hi ha un indicador que posa 'Font Flàvia' es gira a mà esquerra i si no es torna a girar a ma esquerra (camí de la Font Flàvia) es va per una plana (de les Pinasses) i s'arriba a un penya segat que ben bé a sota hi han les coves des Òbits, des de aquest lloc tenim una bona vista.

   

Tronem a la tercera cruïlla a mà esquerra i un cop per aquest, el camí va baixant de forma suau, en la pròxima cruïlla agafem el camí de la dreta i en 10 minuts ja veiem El Tap.


Abans de seguir baixant veiem un camí a la nostra dreta que puja (línia verda), aquest camí és el que ens portarà a dalt del Tap, nosaltres avui no l'agafem tenim compromisos i no hi podem faltar, anirem baixant pel camí i dibuixant el Tap per la seva base.


Aquest camins son camins que es mouen per canals, torrents i carenes que provenen del massís de la Mola.

Entre aquest relleus del paisatge ens fem unes fotos.El camí no es fa gens perdedor fins que no arribes a baix de tot a la canal de les Teixoneres, lloc a on tenim que agafar l'últim camí que surt arran de carretera direcció nord (gir a la dreta però pel camí fora del torrent).

Anem per aquest camí i ja sentim els cotxes com passen en 10 minuts arribarem al punt de sortida.

Per aquí degut a la nombrosa vegetació s'ha de venir a la tardor per la gama de colors que mostra.