La Castellassa del Dalmau

   
Fa cosa de 3 setmanes desprès de fer unes quantes rutes fàciles , Monjos, Soleia, Abella, Carena de Pagès, Canal de Santa Agnès, etc.. Se'm va ocórrer fer la ruta de les dues Castellases sortint de l'Ermita de les Arenes. Ruta : Ermita de les Arenes - Carena de l'Illa - Turó del Matallonga - Castellassa de Can Torres - Camí dels Maringes - Castellassa del Dalmau - Carena del Peiret i arribada a l'Ermita.
  

   
Vam arribar a la Castellassa de Can Torres i tot anava com la seda, però a l'hora d'agafar el Camí de les Maringes la cosa es va començar a torçar, aquest camí comença a ser una trampa mortal de bardisses, en principi per la llargada del camí i el seu desnivell ens pensavem estar en el trajecte uns 20 minuts i és van convertir en 40, la feinada que teníem amb saber on era el camí tot ple de vegetació i després apartant punxes aquí i allí.
   

    
Un cop davant de la Castellassa del Dalmau varem baixar fins el coll de la castellassa, la baixada és bastant pronunciada i vaig caure torçant-me la came d'una manera una mica lletxa però em vaig aixecar i vaig seguir endavant, ja amb una mica d'estrés per que em notava el genoll una mica tocat però encara estava calent, un cop sobreposat de la castanya vam pujar a dalt de la castellassa fen una bona grimpada una mica dificultosa, llavors un cop al cim vam anar a buscar la canal de baixada que esta a la banda dreta mirant cap a l'est, degut a que ja em començava a fer mal el genoll i a que aquesta canal des de dalt no saps ben bé on comença a causa de la seva verticalitat, ens vam començar a posar nerviosos el "Cunyi" i Jo i anant amunt i avall del cim de la castellassa ja no sabíem quina canal conduïa certérament a la base, un cop amb aquesta disjuntiva vam optar per tornar a baixar la castellassa per on l'haviem pujat i vam agafar la canal que va direcció Sud i bordeixa la castellassa per la seva zona Sud-Est i es nomena la Canal del Tro, un altra infern de bardisses i de desnivells a on no saps on agafar-te i jo amb el genoll "chunguito". Amb aquestes que amb l'embolic de bardisses i el seriós desnivell no se li ocorre al cunyat un altra cosa que enredar-se-li el peu amb unes bardisses i fotres de cap a lo "Rambo", ¡Cunyaaaaaaooooooo!.
    
    
Sortosament solament van ser alguns tallets i garrotadetes a l'esquena i al cap que es van arreglar amb una mica d'aigua i no donat-li gaire importància al fet. Al final del torrent vam trobar in camí que vorejava la castellassa per la banda sud i que està al costat de les Guineueres, pues sí nois, jo i el "Cunyi" baixant per la Carena del Peiret ja camí de l'Ermita anavem ven calentonets i dient tonteries varies.
    
A l'endemà estàvem jo amb la cama envenada i ven sucada amb voltaren pomada i ple d'antiinflamatoris i el cunyat ple de bonys al cap i una esquena una mica blavejada, avui encara em noto el genoll per mi que em vaig pinçar el menisc i el més bò del cas es que al caure vaig perdre unes ulleres que sempre porto per mirar el mapa i em van costar una pasta.
   

   
Ahir vaig tornar a la Castellassa del Dalmau però per l'altra banda (Oest) per veure la canal de baixada que no varem veure i fer-la de pujada, nois dec ser un cagamandurries però no hem vaig veure amb cord de pujar-la, primer perquè anava sol, segon perquè no vaig saber encarar bé la canal i tercer quan vaig veure realment per on podia atacar la canal ja estava cansat de intentar passar per llocs on s'acabava el camí i no vaig veura una fita que estava a l'altre cantó de on estava intentant pujar, però ja estava cansat i vaig optar per deixar-ho per un altra vegada.
   
La Castellassa del Dalmau venin de la Carena del Peiret

 Aquest és el camí que agafaré el pròxim dia que hi vaigi.

3 comentaris:

threekingdoms ha dit...

solid pictures you have there

official3kingdoms@blogspot.com

Joan Bellsola ha dit...

Thanks for your sensibility, I am very happy for your comment. Sorry, my english is very bad.

Marc Sanllehí ha dit...

Sens dubte un dels indrets més feréstecs de Sant Llorenç, fa pocs dies també m'hi vaig encigalar.Gràcies per la lectura, ha estat molt agradablr