La Balma del Puig-Andreu


Avui vaig a veure la Balma del Puig-Andreu, una assignatura que vaig deixar pendent, ja que sempre que hi he passat tenia pressa per arrivar a un altre lloc o per tornar a casa.

El trajecte és : Alzina del Salari - Coll de Boix - (Camí de Mura) - Pla se Serrallonga - Turó dels Ducs i es trenca a mà esquerra i es passa pel costat del Puig-Bó i ja som davant del Puig-Andreu.

Aquest camí que porta al poblet de Mura és molt maco, ja que passes per una carena que comença gairebé a 850 metres pel pla de Serrallonga i acaba pel pla dels Codolosos a uns 730 metres amb un paisatge impressionant, llavors ja baixa per arrivar a Mura.
   

Abans d'arrivar al pla de l'Estepar ja tenim que girar a mà esquerra direcció est, la direcció cap aquest Puig és molt visual ja que el divisem en tot moment.


La balma està al nord-oest de la muntanya i no és gaire visible, ja que venim per l'est, si venim del nord-est (Puig de la Balma) i fa resol, tampoc és gaire visible, dona que pensar.


Vista la balma, les restes del fum de les fogates i els seients improvisats amb pedres, un s'imagina converses disteses d'amics al voltant del foc.